maanantai 26. toukokuuta 2008

Vain vähän absurdi päivä

Boomtime, 1. Confusion, 3174

Hauskaa alkanutta Hämnmennystä kaikille! (Jep, se pitää kirjoittaa isolla. Ja tuo ylimääräinen n on sielunvaelluskieliopin mukainen ja oikeutettu paavinvallan omaaville henkilöille. Erm, no jotain sinnepäin ainakin.)

Kkkhhhähhkhhääähhhh.
Pitkästä aikaa olen taas tukehtumassa, kyllä piristää päivää aina nämä randomilla esiintyvät allergiaoireet. Mistä minä olisin voinut tietää, että joku siskolta nyysitty soija-mikälie-helveten-vaniljavanukas sattuisi olemaan allergisoivaa? Että kiitos vaan karmalle.

Hämnmennys alkoi minun osaltani niin oudosti kuin sopiikin. Yhdeltä yöllä olin nukahtamassa vahingossa mp3:n kuulokkeet korvilla ja se soitti liveversiota Autumnin Misery Loves Companysta. En edes kuullut kappaletta kun olin sen verran unessa, mutta jonkin jännän koukun kautta aivoni kuitenkin rekisteröivät sen, että kohta "Pray for me if you fucking dare" on liveversiossa laulettu "if you muffin dare". Siinä sitten keskellä yötä repeilin itsekseni kun oli väsyneenä tietenkin maailman hauskin juttu. Aamulla luulin että se oli jotain univalvejuttua, mutta ei, niin se vain menee. Muffineita! :P
Lähti kevään viimeinen viikko kuitenkin koulussa aika hienosti käyntiin, kun kuviksentunneilla katsottiin Jennalla lainassa ollut Pirkinning. Jos olisin tämän päivän tiennyt koittavan, olisin opiskellut aina hymysuin ykkösluokalta asti, ainakin jos silloin olisin tiennyt mitään Star Wreckeistä, ehkä. Hieno hetki Punkaharjun yläasteen historiassa.
Eipä sitä kovin moni jaksanut seurata, mutta meidän hörhöporukka ja muutama muu repeili vedet silmissä ja loppupäivän sitten beeläiset joutuivat pyörittelemään silmiään käytäväkesäteatterin edessä. "Jii-haa!"
On se vaan loisto.

Kotona sitten ehti patata vähän aikaa (koska 'dataaminen' on out) ennen kuin Panu sai jonkin ihmeellisen neronleimauksen, johon liittyi kalastamaan lähteminen. Lähdin sitten soutamaan samalla kun edellämainittu ja pikkusisko huitoivat virveleillä silmään minkä ehtivät. Harrastus tämäkin, ja saipa taas laukoa kuolemattomia totuuksia Eräjorma kakkosesta. :P Ei kumpikaan kyllä mitään kalaa saanut, mutta se johtui siitä että veneessä oli huono fengshui. Ja jumaleissan, kyllä joku ukkeli katsoi rannalla ihmeissään kun minä soudin menemään niittihameessa, mustassa verkkohihakeijupaidassa ja kumisaappaissa samalla kun Panu esitti nukkuvaa ja roiskin airoilla vettä sen päälle. Ehkä piristi senkin tyypin päivää. Toivotaan näin. Terapeuttiparka.
Vielä tuotakin tempausta nerokkaampi oli ajatus jäätelöiden ostamisesta. No, ei ajatus mitään, mutta kun Panu osti hetken (porvari)mielijohteesta neljätoista jäätelöä, kaikki eri laatuja. Suurin osa saatiin pakastimeen, mutta kyllä niitä muutama matkalla syötiin ja nyt on hauskaa. Älkää muuten ostako niitä pahvirasioissa olevia Temptation-juttuja, ne on hinta-laatu-suhteeltaan ihan syvältä. Jäätelö ei edes maistu miltään eikä se suklaa manteleiden päällä. Phah. Tämän kevään suuri jäätelöarviointi koittaa ehkä sitten kun loput noista on kidustettu.

Nyt on ihan sellainen olo, että on ihan pakko katsoa Atlantis tänään. Eksyin joku päivä sitten sivulle jolla oli siitä otettuja quoteja. Nostalgiaaah, että yksi piirroselokuva voikin pitää sisällään niin paljon muistoja. Elokuvateollisuuden Return to Krondor. Tai jotain.

Mikä ihme on muuten ideana siinä, että sukellusohjaajani käyttää kaikista ilmaisua 'jantteri', ja Poket-kirjan mukaan Auvo Niiniketo harrastaa myös sukellusta ja sanoi hänkin jotakuta jantteriksi siinä kirjassa. Ja nyt kun minäkin aloitin sukelluksen, olen huomannut itsessänikin pakottavaa tarvetta sanoa 'jantteri' muiden ilmaisujen, kuten 'tyypin' sijasta. Mitähittoa tässä nyt tapahtuu?

Hii, ja löysinpä taas niin kauniin kappaleen että torakatkin itkevät. Emilie Autumnia, ylläri.

"The one thing I can count on
is nothing much at all
the one thing I am sure about
is that you won't be anywhere around me when I fall
I'd like to think I wouldn't die for you
but you know I would
'cause that's the fool I am
and that's the rule you bend
Absent in the end
My Fairweather Friend
absent in the end."


(Ja 'Absent in the end' tunnetusti tarkoittaa 'Absintti lopussa'. Taas!)

Ei kommentteja: