perjantai 15. helmikuuta 2008

Rastojen ja pääsiäismunien välinen yhteys selvitetty

Sweetmorn, 46. Chaos, 3174.

Wow. Olen hämmentynyt.
Tässä jonkin aikaa sitten luin vaihteeksi Wikipediasta satunnaisia artikkeleita ja jossain vaiheessa tuli eteen jotain Haile Selassiesta. En lukenut artikkelia mitenkään tarkasti, aloin vain selittämään satunnaisille tyypeille siitä, kuinka kyseinen henkilö oli Etiopian paras keisari ikinä (ja viimeinen). No, tuo sitten jatkui luultavasti kaverieni hermoromahduksen partaalle, eivätkä ne ohikulkijatkaan aina olleet erityisen ihastuksissaan kuullessaan Etiopian viimeisestä keisarista. Yhtenä iltana kirjauduin sitten pahaa-aavistamattomana POEE:n foorumille, ja jostain käsittämättömästä syystä sille oli annettu uusi nimi, Haile Selassie's Beard Appreciation Society.
Menin Wikipediaan ja luin artikkelin uudelleen. Sain selville, että jossain vaiheessa Selassie käytti nimeä Ras Tafari, ja kas kummaa, koko rastafarilaisuus on liike joka sai alkunsa siitä, että joukko ihmisiä uskoi hänen olevan uusi Messias. Reggae-artistit tekivät myöhemmin uskonnosta kuuluisan ja samalla levisi myös dreadlocks-hiustyyli, eli "rastat."
-> Ilman Haile Selassieta, Etiopian viimeistä keisaria, minulla ei olisi nyt semi-rastoja.

O_o

Toinenkin Messiaisiin liittyvä sattuma koitti tänään. Suurin osa ihmisistä tietänee, että pääsiäistä vietetään erään nimeltämainitsemattoman jumalan maanpäällisen kolmasosan ylösnousemuksen kunniaksi (<- ihana lause). Kaksi viikkoa sitten ryhmämme voitti saksantunnilla kilpailun, ja tänään saimme siitä hyvästä pääsiäismunat. (Kyllä, pääsiäismunat. Anteeksi nyt vaan, ei ole minun asiani selvittää mitähittoa saksanopettaja ajattelee, mutta pääsiäismunat me kuitenkin saimme.) Pääsiäismunan sisällä oli kolmen sentin korkuinen Tao Jun. Ilman Jeesusta minulla ei olisi kolmen sentin korkuista Tao Junia. Haa.

Hitto, olisin kirjoittanut vielä vaikka mitä vähintään yhtä mielenkiintoista, peräti kiinnostavaa, ja julkaissut post-ystävänpäivä-ninjapiraatin, mutta kun pitää kait mennä taas pakkaamaan kamppeita kun lähdetään isän luo taas. Eli ei nettiä, yrittäkää selvitä maanantaihin ilman sitä sarjakuvaa. :P Minä olen sillä välin miittaamassa, nukkumassa, kirjoittamassa novellia investointipankkiirista tai omenavarkaissa, mutta älä kerro kenellekään.

Ei kommentteja: