maanantai 7. heinäkuuta 2008

Mutta on se ainakin nätin näköinen

Pungenday, Confusion 42, 3174
(T Y L S Y Y S V A R O I T U S tekstiä koskien on annettu.)



Ei olisi ikinä pitänyt katsoa Wikipediasta Emilie Autumnin Enchant-levyn kappalelistausta. Artikkelissa mainittiin ohimennen Enchant Puzzle, kuva-kirjain-musiikkiarvoitus, jonka Autumn liitti albumin alkuperäiseen painokseen. Kuulemma tämän kuvan ja laulujen sisältämien vihjeiden avulla sen voisi ratkaista, ja ensimmäiselle siinä onnistuneelle luvattiin melkoisen arvokkaita, täysin ainutlaatuisia keijukaisasusteita. Levyn julkaisusta on viisi vuotta, eikä kukaan ole vielä onnistunut.
En ehkä ihan välttämättä tarvitse keijuviuhkaa, mutta olisiko vähän legendaa ratkaista jotain tällaista? *Sigh* Harmi että se Enchantin kappale, joka minulle on parhaillaan postissa tulossa, on uudelleenjulkaisua - alkuperäisiä myydään E-Bayssa kuulemma noin viidelläsadalla, eikä intternetteihin ole minnekään postattu muuta kuin tuo pienenpieni versio. No ei se mitään, vaikken saakaan sitä ikinä ratkaistua niin onpahan jotain tekemistä pilvisinä päivinä ennen Ilosaarta ja larppia.

Tähän mennessä olen pohtinut sitä ehkä kahdesta asti ja tajunnut valtaisalla voitonriemulla yhden asian, joka saattaa olla tarkoituksellinen tai sitten vain minun kaukaa haettua murmelointiani: nurkkien neliöissä on silmä, ampiaisennäköinen juttu, lehti ja luku II. Eye bee leaf two = I believe too. Mutta vaikka kieltämättä onkin aika autumnmainen lausahdus, se ei oikein käy järkeen tai ainakaan sitä ei saa kovin hyvin yhdistettyä mihinkään, mikä helpottaisi ratkaisua.
Tuo teksti, josta ei saa mitään selvää, kuulemma loppuu sanoihin "But if from the height of space you dare to fall, you're sure to solve the meaning of it all."
Ja vihreässä laatikossa sen alapuolella on jonkun mukaan kaksi nuottia, kaiketi C ja A, ehkä.
*Tahtoo epätoivoisesti jostain isomman kuvan*
Ja vielä kun tietäisi, miten Enchantin laulujen olisi tarkoitus auttaa. Tuo ever-sanan E näyttää sivustapäin tuolilta, ja kappaleessa What if on rivi "Here you sit in your high-backed chair"? Erm... Jaah.

Huoh. Olen lukenut EAn foorumin lähes kolmikymmensivuisen topicin aiheesta, ja minun nerokas havaintoni oli sielläkin huomattu aikoja sitten, eikä kukaan ollut päässyt siitä eteenpäin. Tai siis ainakaan kertonut päässeensä eteenpäin, mikä on varsin ymmärrettävää.
Tämä oli ehkä kauimpaa haettu teoria johon törmäsin: vastaus on 141, koska E = 5, M = 13, I = 9, L = 12, I = 9 ja E = 5, eli yhteensä 53, joka pitää kertoa kolmella, koska Autumn eli syksy on kolmas vuodenaika (?), eli yhteensä siitä tulee 141. Vastausta piti etsiä nimestä, koska jos kaikista reunojen sanoista ottaa neljännen kirjaimen, saadaan melkein-lause secert in nae (secret in name jos vähän säätää). Ja neljännet kirjaimet tietenkin siksi, että E on aakkosten viides kirjain ja A ensimmäinen - 5-1=4. :P Tämähän käy täydellisesti järkeen.

Ei kommentteja: