lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kulinaristinen tupla-ZOMG

& metsästäjä lähestyy kohdettaan norsukivääri olalla, hellekypärä päättäväisyydestä purukuminvärisenä

Prickle-Prickle, Discord 6, 3176

ZOMG tein äärettömän valtaisan onnistuneita pannukakkuja, srsly en ole ehkä millään elämän osa-alueella onnistunut ikinä niin hyvin koskaan kuin noiden pannukakkujen paistamisessa. Koska pannukakku on suhteellinen käsite, nämä oli sellaisia niin kuin lettuja, paistinpannulla, mutta leivinjauhetta sotkin ja sellaisia pannukakunpaksuisia hirmuisan nättejä ja optimaalisen makeita väkersin niistä. Uskomatonta. En vieläkään uskalla katsoa astiaan johon ne laitoin, koska olen varma että ne ovat kadonneet omaan loistavuuteensa.

Tein samalla myös ZOMG soijarouhekastiketta, joka sekin onnistui laajasti yli odotusten ja oli siis peräti enemmän kuin syötävää. Siinä oli tomaattia ja sieniä ja mitäliecremefraichea omnom.
Mainittakoon, että olen näissä hommissa jokseenkin vammautunut, vallan nätisti poikamiesstereotypian alle loksahtava mahdollisimman epäruoanlaittajavaisa yksilö, joka varsinkin kouluruoan lisäksi pärjää tonnikalanuudelilinjalla viikkoja, oikeastaan lähinnä leivälläkin. Tämä oli siis ehkä neljäs kerta kun olen ihan itselleni oikeaa ruokaa käynyt väsäämään, ei se oo kaikille niin helppoa ja olen niin käpy että joskus poltan maailman pohjaan vaikka vaan istuisin dataamassa.
Erehdyin kuitenkin perjantaina taas ostamaan currymajoneesimaustettua tonnikalaa ja jälleen jouduin kohtaamaan kasvoista kasvoihin sen kiistämättömän tosiseikan, että YYYYYYHELVETTI SE ON PAHAA. Jostain syystä jokin napsahti ja päätin, ettei pysty syömään ihminen sitä vaan voisi ehkä kehitellä vaihtoehtoista asiaa, sitä paitsi vielä jollain tavalla, mieluummin useammalla, järkevää sellaista.
Keksin senkin oivan järjestelyn, että viikonloppuisin aina keittelen vallan homona ruokaa, jota sitten muutamia päiviä voi aina puputtaa onnessaan ilman sen suurempaa vaivannäköä kuin mikrotus. Joka päivähän lämmintä ruokaa ei kotona enää tarvitse, se on vaan ihankivaa plussaa.

Ja nyt rakennan ansan matikankirjalleni, joka on ollut kateissa kai viikon. Ajattelin ripotella kerroksen vehnäjauhoja lattialle, jotta näkisin, missä se on yön aikana liikkunut. Houkuttimeksi pistän vesikipon yhteen nurkkaan, ellei se pääse juomaan vaikka suihkun lattialle (vessan ovi kiinni) ja varmaan toiseen kuppiin mielenrauhani, tykkää sitä syödä käsittääkseni. Ikkunan voisi jättää raolleen, koska se ehkä aistii vedon ja pyrkii sitä kautta ulkoilmaan. Mutta olenkin kaivanut ikkunalautaan kaksi metriä syvän kuopan ja peittänyt sen oksilla ja lehdillä, ja sinne se putoaa.

5 kommenttia:

Lesandre kirjoitti...

Soijarouhe ftw! Kasvissyönti kunniaan ja niin edelleen, tonnikala tosin ei enää ole niin-kovin-ekologista/ympäristö/luonto-ystävällistä sen liika kalastuken ja sen suht pitkän matkan merestä, paikalliseen S-markettiin. Mutta soijarouhe on aika jees. Suosittelen maustettua tofue ja sen paistamista hapanimelä kastikkeessa. On muuten hyvää. Mutta joo asfd. Kolmetoista miinus viisi on kuusitoista.

Reikall kirjoitti...

Juu, tuo on toki yksi niistä järkevyysaspekteista joihin nyt semisti tähtäilen. En ihan kasvissyöjäksi ainakaan vielä äkkiseltään ole ryhtymässä, mutta vähemmän jos kuitenkin ravinnollani maailmaa raiskailen niin onhan elämäily aina sitä voittoisampaa (bonusta myös että eläimenosat lienevät keskimäärin kalliimpia, ja lol terveellisyys).
Currymajoneesikastike sen sijaan saakin kuolla sukupuuttoon, jumalauta. :P

Fabian Salo kirjoitti...

Höps soijarouhe ekologista ole. Parempi syödä hamppua jos sellaiseen tähtää.

Ja vielä parempi on toki se hieno ka aivan oikea asenne, että ei lämmintä ruokaa nyt joka päivä tarvi (ai vai oliko se niinku koulussa olevan lisäksi? Niinku että jonkin toisen ruuan tarttis?)

Kaipaavatko matikankirjat vettä? Tai siis, minä olen käsittänyt että niiden on tarkoituskin olla kuivia... Kokeile jättää ratkaisemattomia yhtälöitä syötiksi?

Reikall kirjoitti...

Lienee kuitenkin tonnikalaakivempaa? Hamppua ei ainakaan ihan yhtä helpostijahalvalla saa kuitenkaan.

Lämmintä ruokaa ei tarvitse varsinkaan koulussa olevan ruoan lisäksi. :P

Hmmen tiedä yhtälöistä, se on vähän kuin syöttäisi koiralle koiran lihaa, ja kuten Hopeanuolesta opimme, ei ole hyvä se. Kurssi on tosin geometriaa, ei niin paljon yhtälöpainotteista, vaikka jossainmäärin toki. Vesi on aika perus, ehkä se karkasi koska ei saanut vettä ja lojuu nyt onnessaan loskaisessa kevätojassa?
Sain kyllä nyt lainaan pelastuskirjan sellaiselta yhdeltä, joten en suoraan turmioon syöksy vaikken heti omaani löytäisikään, mutta kyllä Daisukeakin olisi harmittanut jos Hopeanuolen olisi hukannut ja vaihtanut johonkin muuhun pikatsuun.

Fabian Salo kirjoitti...

Ehkä olet oikeassa, en osannut oikein ajatella taas... Siis jos lähtee siitä mitä matematiikan kirjat syö? Voit tarjota viattomia sieluja? Ylimääräistä elämäntahtoa? Iloa ja naurua?

Ostan sinulle hampunsiemeniä kun seuraavan kerran tavataan, kun ilmeisesti siitä kaupungista ei oikeasti sellaisia saa.